Boludakı Grand Kartal otelində 78 nəfərin həyatını itirdiyi yanğının səbəbi bəlli olub. Yanğının mətbəx işçilərinin səhər yeməyi hazırlayarkən qaynar yağa su tökməsi nəticəsində baş verdiyi iddia edilib.
Onlarla insanın həyatına son qoyan yanğın fəlakəti ilə bağlı ortaya çıxan təfərrüatlar bizi təslim etməyə davam edir. Vasvası araşdırmalar çərçivəsində yanğının necə başladığı sualı aydınlaşmağa başlayıb. İddiaya görə, restoran işçiləri yanğından əvvəl səhər yeməyi hazırlayarkən boşqabın manqalından sıçrayan qaynar yağ alovlanıb.
Mətbəxdən alovların yüksəldiyini görən aşpaz Faysal Yavər və mətbəx işçiləri Yusuf Karahanlı, Fidan Kurç və Mehmet Gündüz yanğına müdaxilə etmək istəyib. “Sabah”da yer alan xəbərə görə, işçilər yanğınsöndürən balondan istifadə etmək əvəzinə alovu su ilə söndürməyə çalışarkən alov böyüyərək ətrafa yayılıb.
Mətbəx işçilərinin yanğından sonra təşvişə düşərək çölə qaçdığı, yanğın siqnalizasiyasının işləmədiyi üçün oteldə qalanlara yanğının başladığı barədə məlumat verilə bilmədiyi qeyd edilib. Restoranın yerləşdiyi otelin 4-cü mərtəbəsində, otelin arxa girişindən başlayan yanğın sürətlə böyüyərək bütün binanı əhatə edib.
İstintaq çərçivəsində 78 nəfərin ölümü ilə nəticələnən yanğında səhlənkarlığı müəyyən edilən və yanğına səbəb olduğu iddia edilən aşpaz Faysal Yavər, mətbəx işçiləri Yusuf Karahanlı, Fidan Kurç və Mehmet Gündüz həbs edilib.